Italien

Masseria Borgo dei Trulli

Italien / Apulien

The essence of a good wine is great fruit, hard work and a true passion for winemaking!

I Apulien den södra delen av Italien och dess vingårdar, där har vinmakare Alessandro Michelon på Orion Wines funnit de idealiska förutsättningarna för att utveckla och utöva sin huvudfilosofi; att producera intressanta och utmärkta viner som kan göras tillgängliga för en stor publik av konsumenter.

Under åren har Alessandro och hans team etablerat starka relationer med många odlare som har anammat Orion Wines filosofi om vingårdsförvaltning och odlingstekniker. Med tidens gång och en ännu bättre förståelse för denna vackra region insåg Alessandro att potentialen i Apulien är oerhört hög. Kvaliteten på druvorna från gamla, lågavkastande vingårdar, odlade både enligt Alberello Pugliese-metoden eller Espalier-metoden, är utmärkt. Vinerna uppvisar en unik personlighet och kan lätt bli något av det bästa som Italien, och faktiskt världen, har att erbjuda.

I området mellan städerna Manduria, Sava och Joniska havet fann Alessandro störst potential. Den unika jorden, de mikroklimatiska förhållandena och vingårdarnas äldre ålder göra detta lilla område av territorium ett helt idealiskt område, så Alessandro och Orion Wines har grundat sin egen vingård i hjärtat av Salento: Masseria Borgo dei Trulli.

Produkter från Masseria Borgo dei Trulli

Inga drycker tillgängliga.