Cantine Nicosia
Italien
/
Sicilien
Cantine Nicosia är en anrik vinproducent med lång historia som ständigt blickar framåt samtidigt som de är noga att bevara traditioner. Vinerna produceras så såväl druvtypicitet och regiontypicitet bevaras. Jordmånen på Sicilien är i huvudsak bestående av vulkanisk jord som är mycket näringsfattig och torr. Detta stressar vinrankan, som fokuserar på att producera små druvor med tjockare skal. På så vis blir vinernas smak mer koncentrerad, och de tjockare skalen ger vinerna en påtaglig struktur.
Cantine Nicosia är ekologisk och hållbart (VIVA) certifierade. VIVA certificate räknas till den mest avancerade certifieringen inom Italien för hållbar och transparent produktion.
Vinmakaren heter Maria Carella och har arbetat för Cantine Nicosia sedan 2008. Maria Carella är den första kvinnliga vinmakaren på Sicilien som vunnit de mest prestigefyllda utmärkelserna Tre Bicchieri Gambero Rosso, Decanter World Wine Awards, Mundus Vini, Cinque Grappoli Bibenda, m.fl.