Här måste du vara +25 år för att besöka oss eftersom vi visar information om alkoholhaltiga drycker.
Ja, jag är + 25 årNej, jag har inte åldern inneArtikelnummer | 28079 |
---|---|
Årgång | 2020 |
Volym | 75 cl |
Ursprung |
Valpolicella
Venetien
Italien
|
Typ | Rött vin |
Producent | Orion Wines |
Druva: 70% Corvina, 15% Rondinella, 15% Molinara
Doft: Ett djärvt, men ändå otroligt mjukt och lättillgängligt rött vin. Användningen av "appassimento"-tekniken genererar ett vin som påminner om mörka körsbär, röd frukt, choklad och katrinplommon.
Smak: Inslag av mörkakörsbär, jorgubbar och skogshallon. Generös och fyllig med inslag av mörka körsbär, jordgubbar och skogshallon. Långvarig eftersmak.
Tillverkning: Manuell skörd i början av oktober. Druvorna plockas noggrant för hand och placeras i små trälådor på 5 kg vardera. Lådorna placeras sedan i "fruttaio", ett välluftat loft, och lämnas där för att torka i kontrollerad temperatur och luftfuktighet fram till december. Under denna "appassimento" förlorar druvorna upp till 50% av sin ursprungliga vikt i vatten. Processen koncentrerar druvornas färg, substans och aromer. De druvor som inte är "torkade" vinifieras omedelbart. Efter avstjälkning krossas inte druvorna, vilket gör att de förblir intakta och minimerar skador på skalet och optimerar färgextraktionen. Jäsning sker vid kontrollerad temperatur på 25-26°C i 8-10 dagar. Frekvent remontage och delestage utförs i tidigt stadium av jäsningen för att uppnå mjuk extraktion av aromer och milda tanniner. Efter lagring tillsätts malolaktiska bakterier för att inducera en andra jäsning. I slutet av december vinifieras de torkade druvorna. Efter avstjälkning krossas druvorna och placeras i rostfria tankar där utvald jäst tillsätts. En mycket långsam jäsning påbörjas som pågår i cirka 30 dagar vid kontrollerad temperatur på 24°C. Även här utförs frekvent remontage och delestage i tidigt stadie av jäsningen för att uppnå mjuk extraktion av aromer och milda tanniner. Efter lagring tillsätts malolaktiska bakterier för att inducera en andra jäsning. I början av februari blandas de två vinerna och 25% av blenden läggs på amerikanska och franska ekbarriques. Där får vinet ligga i mellan 8 till 10 månader
Övrigt: Vinet kommer från utvalda vingårdar i provinsen Verona, den norditalienska regionen Veneto. Uppbindningsmetoden inkluderar både Guyot- och Pergola Veronese-metoden